Winst uit het DIA-project

Van 4 februari tot 7 juli 2020 volg ik het DIA-traject (Drawing Interventions Academie). Ik wil mijn werkwijze, die nu op een trucje begint te lijken, ruilen voor een werkwijze met minder toevalstreffers en betere keuzes. Ik hoop daarbij ook de zwaartekracht los te laten en met verschillende objecten te werken.

We startten een gezamenlijk dag met tekendeelnemers en begeleiders. Deze dag ging over kijken, beeldelementen, sterke kanten en voorbeelden. Vervolgens ging ik 2 maal op atelierbezoeken bij Caren van Herwaarden, daarna 2 maal bij Dineke Blom. Ik kan nu al duiden wat dit me heeft gebracht!

Het gaat om diepgang in mijn werk. Door variaties op schetsen te maken, en door te werken op eerder werk, ontstaat diepgang. Het ‘opnieuw’ aan iets werken noem ik nu: associëren en in een nieuwe wereld brengen, het is geen straf meer. Ik blijk iedere keer andere accenten aan te brengen. Het maakt me enthousiast en biedt nieuwe mogelijkheden. Ik ken de sterke kanten in mijn werk en kan kiezen waar ik die inzet. Ik bepaal mijn eindproduct op basis van keuzen.

Het eindproduct komt nog!

Afstuderen aan de NAU

29 juni 2019 studeer ik samen met 10 andere beginnende kunstenaars af aan de Nieuwe Academie Utrecht (NAU). De afgelopen 5 jaar heb ik een eigen stijl ontwikkeld en ontdekt waarom het werken zo belangrijk voor me is. Ik kan kritisch naar mijn werk kijken en al werkend gedraag ik me als een onderzoeker. Ik laat mijn rechter hersenhelft het werk doen.

Alhoewel ik trots ben op mijn werk, wil ik me blijven verbeteren. Je kunt me volgen op deze website.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s